Земљотрес јачине седам степени погодио Индонезију, тресла се и Панама

Срна
Земљотрес јачине седам степени погодио Индонезију, тресла се и Панама

ЏАКАРТА - Снажан земљотрес магнитуде седам степени Рихтерове скале догодио се дубоко у мору сјеверно од индонежанских острва Балија и Ломбока, саопштио је Европско-медитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ).

У саопштењу се наводи да су мјештани током земљотреса побјегли из зграда на улицу.

Према подацима ЕМСЦ, епицентар потреса био је 203 километра сјеверно од Матарама, на дубини од 516 километара испод површине Земље. Индонежанске и америчке геолошке агенције пријавиле су да је потрес био магнитуде 7,1 степен, али нису издале упозорење на цунами.

Геолошка агенција Индонезије објавила је да се потрес догодио рано јутрос по локалном времену, те да је праћен са два слабија земљотреса магнитуде 6,1 и 6,5 степени по Рихтеровој скали.

Индонежанска агенција за катастрофе (БНПБ) објавила је да нема извјештаја о материјалној штети, а портпарол те агенције Абдул Мухари рекао је да се потрес догодио на великој дубини, те да стога не би требало да буде деструктиван.

Земљотрес магнитуде 6,2 степена Рихтерове скале догодио се код Панаме, саопштио је Централноамерички институт за геонауке.

У саопштењу се наводи да је епицентар земљотреса био на 61 километар од карипског острва Ел Порвенир. Ројтерс јавља да се земљотрес осјетио и у Панами, главном граду истоимене државе.

За сада нема података о евентуалним жртвама нити о материјалној штети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана