Земљотрес јачине 7,1 степен у Кини, најмање троје мртвих

Танјуг
Земљотрес јачине 7,1 степен у Кини, најмање троје мртвих

ЕКИНГ - Најмање три особе су погинуле, а неколико је повријеђено у земљотресу јачине 7,1 степен по Рихтеровој скали који је погодио кинеску аутономну област Синђијанг Ујгур, јавили су данас кинески државни медији.

Синхуа је јавила да се једно дијете налази у стабилном стању у локалној болници након што га је полиција спасила из урушене зграде.

Медији су јавили да је 12.000 људи евакуисано. У земљотресу, рано јутрос по локалном времену, оштећено је или срушено више од 120 зграда, а због оштећења на инфраструктури накратко је прекинуто снабдијевање струјом, преноси АП.

Епицентар земљотреса био је на дубини од око 22 километра у округу Вуши у префектури Аксу, унутар планинског граничног подручја између Кине и Киргистана, јавила је Синхуа.

Становници су упозорени да се држе подаље од оштећених кућа јер је главни потрес праћен са 70 накнадних потреса јачине од три степени или више, од којих је најјачи био 5,3 степена, иако се температура спустила и до минус 10 степени Целзијусових, пренио је Кјодо.

Спасиоци учествују у акцији спасавања на подручју које се налази на око 3.000 метара надморске висине. Земљотрес се осјетио широм региона Синђијанг, као и у сусједним земљама Киргистану и Казахстану, а у казахстанској престоници Алматију више људи је евакуисано из својих домова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана