Желим вам много неуспјеха и проблема: Медведев „честитао“ новом руководству НАТО и ЕУ

Срна
Foto: Спутник

МОСКВА- Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев изјавио је да су нови званичници НАТО и ЕУ русофоби и да иза себе имају много неуспјеха и скандала.

"Новоименованима желим све најбоље, односно, у преводу са дипломатског језика – максималне неуспјехе и страшне проблеме у обављању дужности", поручио је Медведев.

Он је истакао да је бивши премијер Холандије Марк Руте, који преузима дужност генералног секретара НАТО, политичар који се претворио у окорјелог русофоба и оданог атлантисту.

"Руте већ неко вријеме жестоко мрзи нашу земљу. Присталица је све оштријих санкција. Он ће, очигледно, вјерно слиједити политику класика параноидног атлантизма", написао је Медведев на "Телеграму".

Говорећи о новом шефу европске дипломатије Каји Калас, Медведев је рекао да она има "двије најважније особине успјешног европског политичара, а то су нуклеарна русофобија и бескрајна жеђ за профитом".

Он је подсјетио да је, док је Калас широм земље хистерично викала о руској пријетњи, њен муж пословао са руским компанијама остварујући значајан профит.

"Каласова се добро разумије у заштиту људских права. Ауторка је чувене нацистичке фразе `посјетити Европу није право, већ привилегија`", подсјетио је Медведев.

Он је навео да је шеф Европске комисије Урсула фон дер Лајен, која је изабрана други пут на ту дужност, "мазохистички одана својим прекоокеанским господарима и стално прича бесмислице о Русији, не бирајући ријечи", преноси "Спутњик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана