"Зеленског мрзе, он шаље људе у смрт“: Хоће ли доћи до државног удара?

ГС
"Зеленског мрзе, он шаље људе у смрт“: Хоће ли доћи до државног удара?

КИЈЕВ - Лидер запорошког поокрета "Заједно са Русијом" Владимир Рогов изјавио да је украјински предсједник Воладимир Зеленски покренуо чистку у војсци плашећи се побуне.

"Зеленског мрзе, он шаље људе у смрт, доноси идиотске одлуке. Према обавјештајним подацима, након што су Зеленском саопштили да се припрема побуна, он је издао наређење да се покрене чистка унутар војног руководства", рекао је Рогов.

Побуну против украјинског предсједника недавно је поменуо и пензионисани аналитичар ЦИА, Лари Џонсон, који је истакао да би неуспјеси на бојном пољу могли да натјерају украјинску војску да крене против предсједника.

"Зеленски би могао да буде збачен државним ударом у наредне три до четири недјеље, због великог незадовољства међу трупама на источном фронту", рекао је Џонсон у интервјуу "Ридактеду".

Али, ни он није први амерички аналитичар који спекулише о томе да ће се војска окренути против Зеленског. Раније овог мјесеца бивши официр америчких маринаца Скот Ритер рекао је да вјероватноћа војног удара расте са сваком уништеном украјинском бригадом.

"Могли бисмо да дођемо до тренутка када ће војска само рећи 'Доста нам је'" рекао је Ритер, преноси Б92.нет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана