Зеленски: Војска неће напустити Бахмут

GS
Foto: Twitter

КИЈЕВ - Предсједник Украјине, Володимир Зеленски инсистира на томе да се украјинске снаге неће повући из Бахмута, упркос назнакама прије неколико дана да је повлачење неизбјежно.

Зеленски је у свом ноћном обраћању рекао да се у понедјељак састао с највишим украјинским генералима више од сат времена како би разговарали о ситуацији у Бахмуту и да је њихова директива била јасна: "Немојте се повлачити". Умјесто тога, "Појачај".

Највиши украјински војни заповједник, генерал Валериј Залужњи, и заповједник украјинских копнених снага, генерал-пуковник Олександр Сирски, пренијели су ову поруку Зеленском.

Њихову препоруку - да остану и боре се - "једногласно је подржало особље", рекао је Зеленски. “Нема дијела Украјине за који се може рећи да се може напустити”, додао је Зеленски.

"Не постоји украјински ров у којем би отпорност и јунаштво наших ратника били занемарени", додао је Зеленски.

Бахмут, опустошени град у регији Донбас, постао је жариште широке војне акције Москве у источној Украјини.

Седмомјесечна битка за град постала је најдужи непрекидни напад Русије од специјалне војне операције прошле године, а борбено окружење постало је посебно брутално, с ниским температурама и губицима који су се гомилали на обје стране, преноси "ТelegraphIndia”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана