Зеленски уручио орден Бајдену

Танјуг
Зеленски уручио орден Бајдену

ВАШИНГТОН - Украјински предсједник Володимир Зеленски уручио је украјински војни орден Крст заслуга америчком предсједнику Џозефу Бајдену и том приликом је изразио велику захвалност на помоћи коју САД пружају Украјини.

Зеленски је током њиховог састанка у Бијелој кући уручио Бајдену медаљу за коју је рекао да ју је послао украјински капетан коме је она уручена за заслуге у борбама украјинске војске у региону Донбаса, преноси Си-Ен-Ен.
    
„Један момак који је заиста херој ме је замолио да вам донесем награду коју је од добио. Он је веома храбар, а рекао је да је жели да је уручи веома храбром предсједнику”, рекао је Зеленски.
    
Зеленски је приликом додјеле одликовања Бајдену посебно захвалио на великој подршци Украјини.
    
Бајден је на састанку поручио Зеленском да САД подржавају праведан мир за Украјину и оцијенио да Украјина наставља да импресионира цео свет.
    
Претходно је Бајден украјинског предсједника који борави у посјети САД дочекао пред својом резиденцијом у центру америчке престонице.
    
Ово је прво путовање Зеленског у иностранство од почетка рата.
    
Зеленски је рекао данас да је допутовао у Вашингтон како би захвалио САД на помоćи у рату против Русије
    
“Данас сам у Вашингтону да бих захвалио америчком народу, предсједнику и Конгресу на помоћи која је Украјини преко потребна. И такође да наставимо сарадњу како бисмо се приближили нашој побједи”, написао је Зеленски у објави на друштвеној мрежи Телеграм.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана