Зеленски упозорио на “све јачи савез“ између Русије и Северне Кореје

Танјуг
Зеленски упозорио на “све јачи савез“ између Русије и Северне Кореје

КИЈЕВ - Украјински предсједник Володимир Зеленски упозорио је синоћ на “све јачи савез” између Русије и Сјеверне Кореје, наводећи да то захтијева снажан одговор Украјине и њених међународних партнера.

Зеленски је то рекао у синоћном видео обраћању након што су поједини медији објавили да ће Северна Кореја вјероватно распоредити редовне трупе у Украјини да би помогла Русији на фронту, пренио је Кијев индепендент.

-Овдје више није ријеч само о преношењу оружја, већ о пребацивању људи из Сјеверне Кореје у окупационе војне снаге. У свјетлу ове ескалације, украјинским трупама на фронту је потребна више подршке - рекао је Зеленски.

Украјина тврди да Сјеверна Кореја испоручује Русији балистичке ракете и огромне количине артиљеријских граната.

Русија и Сјеверна Кореја потписале су пакт о међусобној одбрани током посјете руског предсједника Владимира Путина Пјонгјангу раније ове године.

Јужнокорејски министар одбране Ким Јонг-хјун рекао је посланицима почетком октобра да Северна Кореја вјероватно планира да пошаље трупе у Украјину да се боре на страни Русије. Портпарол Кремља Дмитриј Песков је 10. октобра такве тврдње одбацио као лажне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана