Зеленски: Терористи попут Путина и Хамаса морају да изгубе

Танјуг
Зеленски: Терористи попут Путина и Хамаса морају да изгубе

БРИСЕЛ- Терористи попут руског председника Владимира Путина и палестинског Хамаса настоје да држе слободне и демократске нације таоцима и стога морају бити поражени, изјавио је данас у Бриселу предсједник Украјине Володимир Зеленски на састанку Контакт групе за одбрану Украјине.

„Терористи попут Путина или Хамаса настоје да држе слободне и демократске нације таоцима. И желе власт над онима који траже слободу. Терористи се неће промијенити. Они морају да изгубе. А то значи да морамо да побиједимо. И побједићемо", поручио је предсједник Украјине.

Зеленски је указао на руске терористичке нападе, који су покренути прошле зиме на енергетску инфраструктуру Украјине.

Према његовим ријечима, „очигледно је да ће Русија ове зиме покушати да понови ову тактику, али извођењем одређених закључака и повећањем терористичких напора“.

"Током напада на Израел, терористи су гађали једну од највећих електрана у региону. А све до прошле зиме, када је Русија прибегла овој тактици, други терористи то нису радили у таквим нападима", рекао је предсједник.

Он је истакао да је за побједу над тероризмом потребно стрпљење и стална подршка.

Кораци за јачање противваздушне одбране су од виталног значаја за Украјину, што ће, како је навео, допринијети „побједи у  борби против терора“.

Зеленски је додао да је противваздушна одбрана  „велики дио одговора на питање када ће се овај рат завршити и да ли ће се завршити праведно за Украјину“.

 „И свима нам је сада потребно такво појачање, корак напред у нашој одбрани, противваздушној одбрани. За Украјину, ово ће бити побједа живота и то је од виталног значаја. За Русију ће то бити неуспјех њене кључне стратегије, стратегије терора“, нагласио је украјински лидер.

Зеленски данас учествује на састанку Контакт групе за одбрану Украјине у формату Рамштајн.

Он се састао са генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом и америчким министром одбране Лојдом Остином.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана