Зеленски смијенио команданта здружених снага

ГС/Агенције
Foto: Танјуг/АП

Рат у Украјини – 368. дан. Жестоке борбе око Бахмута. Руске снаге тврде да су на мање од километра до центра града. Владимир Путин сматра да је распрарчавање Русије једини циљ Запада. Јутарњи лист: Хрватска шаље 14 транспортних хеликоптера Украјини. Бијела кућа саопштила да Пекинг не шаље војну помоћ Москви зато што је Кини јасно стављено до знања да би имала "озбиљне посљедице". Њемачки министар одбране Борис Писторијус очекује да ће уговори за производњу нових хаубица за Украјину бити потписани до краја марта.

Медведев: Снабдијевања Кијева оружјем ризикује глобалну катастрофу

Бивши руски предсједник Дмитри Медведев написао је у ауторском тексту за Известија да наставак снабдијевања Кијева оружјем ризикује глобалну катастрофу.

"Наравно, убацивање оружја може да се настави...и спречи било какву могућност оживљавања преговора. Наши непријатељи управо то раде, не желећи да схвате да ће њихови циљеви сигурно довести до тоталног фијаска. Губитак за све. Апокалипсе", написао је Медведев.

Најновији коментари Медведева, који је замјеник председавајућег руског Савјета безбједности, прате Путиново упозорење од прошле недјеље у којем се суочавање Москве са западом представља као егзистенцијална битка за опстанак Русије.

Зеленски смијенио команданта здружених снага Москалова

Kомандант операција здружених снага Украјине, Едуард Михаилович Москалов, разријешен је дужности, објавио је предсједник Украјине Володимир Зеленски.

Генерал-мајор Москалов је постављен на ту дужност у марту прошле године када је генерал-потпуковник Олександр Пављук постављен за шефа кијевске регионалне војне администрације.

Зеленски није дао објашњење због смјене Москалова, који је само један у подугачком низу промјена високих државних званичника, које је наредио предсједник Украјине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана