Зеленски: САД дале позитиван сигнал у вези са подршком Украјини

Танјуг
Зеленски: САД дале позитиван сигнал у вези са подршком Украјини

ОСЛО - Предсједник Украјине Володимир Зеленски изјавио је данас да је добио „позитиван сигнал“ од Сједињених Америчких Држава у вези са континуираном подршком Украјини.

„Током састанака у САД са представницима Представничког дома и сенаторима, лидерима обје странке, администрацијом предсједника и њим лично, добио сам позитиван сигнал у вези са подршком и помоћи Украјини од стране САД. Постоји питање временског оквира и унутрашње политичке ситуације – то се подразумијева. Али сви имамо повјерење“, рекао је Зеленски на заједничкој конференцији за новинаре у Ослу са лидерима Норвешке, Шведске, Финске, Данске и Исланда, одговарајући на сугестију новинара да његова посјета САД није донела жељени резултат у вези са издвајањем безбједносне помоћи Украјини, преноси Укринформ.

Зеленски је након САД допутовао у изненадну посјету Норвешкој.

Он се у Вашингтону састао са војним и политичким руководством САД, укљуццујуцхи америццког предсједника Џозефа Бајдена који је најавио додјелу 200 милиона долара хитне војне помоћи Украјини.

Са лидерима Норвешке, Данске, Исланда, Финске и ССведске, предсједник Украјине је на украјинско-нордијском самиту у Ослу разговарао о јачању одбрамбене, политичке и економске сарадње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана