Зеленски: Руске снаге напале Украјину са 60 дронова и 90 пројектила

Танјуг
Зеленски: Руске снаге напале Украјину са 60 дронова и 90 пројектила

КИЈЕВ - Украјински предсједник Володимир Зеленски објавио је данас на свом „Фејсбук“ налогу да су руске снаге протекле ноћи напале Украјину са више од 60 дронова Шахед и скоро 90 пројектила разних типова.

-Током ноћи било је више од 60 напада дроновима Шахед и 90 пројектилима разних типова. Свијет јасно види мете руских терориста: електране и мрежу за снабдијевање електричном енергијом, хидроелектране, обичне стамбене зграде, чак и тролејбусе. Русија се бори против живота обичних људи - написао је Зеленски и додао да надлежне службе већ раде у свим градовима који су били мете напада, преноси Укринформ.

Зеленски је поручио да нико неће остати без помоћи, као и да је у току успостављање снабдевања електричном енергијом.

-Харков, Запорожје, Суми, Полтава, Дњепропетровск, Одеса, Хмељницки, Виница, Франковска област, свуда су у току активности надлежних служби. Руске ракете не касне као пакети помоћи нашој држави. Шахеди нису неодлучни, као неки политичари - поручио је Зеленски.

Министар унутрашњих послова Украјине Игор Клименко објавио је данас на свом Телеграм каналу да су у руском нападу на Хмељницки погинуле двије особе, а најмање осам је повријеђено.

Према ријечима команданта украјинског ратног ваздухопловства Николај Олешчука, украјинска ПВО уништила је 55 руских дронова Шахед и 37 пројектила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана