Зеленски: Рат није у застоју

Танјуг
Зеленски: Рат није у застоју

КИЈЕВ - Предсједник Украјине Владимир Зеленски негирао је да се рат са Русијом нашао у "застоју" и рекао да је потребно више рада са савезницима на јачању украјинске противваздушне одбране.

Његови коментари услиједили су неколико дана након што је командант украјинске војске генерал Валериј Залужњи изјавио да се сукоб креће ка новој фази статичних и исцрпљујућих борби, фази која би могла да омогући Москви да обнови своју војну моћ.

Зеленски је признао да је било потешкоћа у рату, који је сада у 21. мјесецу, и да Кијев тек треба да постигне било какав већи успјех у својој контраофанзиви.

"Вријеме пролази и људи су уморни. Али ово није застој. Русија контролише небо. Бринемо о нашој војсци", рекао је Зеленски на конференцији за новинаре са предсједникон Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

Он је додао да украјинске трупе немају другу алтернативу осим да наставе да се боре и да им је потребна већа подршка западних савезника, посебно у области противваздушне одбране.

Украјинске снаге споро су напредовале кроз огромна руска минска поља у контраофанзиви која је почела на истоку и југу почетком јуна, али је Русија узвратила жестоким ударом на истоку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана