Зеленски: Путину показати гдје му је мјесто свим могућим средствима

Танјуг
 Зеленски: Путину показати гдје му је мјесто свим могућим средствима

ЛУЦЕРН- Руском лидеру Владимиру Путину треба показати гдје му је мјесто свим могућим средствима, укључујући јачањем Украјине, моћним санкцијама и политичком изолацијом, рекао је данас предсједник Украјине Володомир Зеленски.

Зеленски је ово рекао у интервјуу за италијански СкиТГ24, чији је фрагмент објавио на свом Телеграм каналу уочи отварања Самита мира у Швајцарској, пренио је Укринформ.

-Данас Путин мора бити постављен на своје мјесто свим могућим средствима: јачањем Украјине, снажним санкцијама, политичком изолацијом - рекао је Зеленски.

Он је рекао да ће Путин, ако осети да има моћ, наставити да напредује. 

-Није случајност да његове ракете прелазе преко простора држава чланица НАТО-а. Има случајева у Пољској, има случајева у Румунији, Русија улази и у туђе територијалне воде, нарушава страни ваздушни простор. Све је то забиљежено - тврди Зеленски.

Зеленски каже и да Русија користи 3.200-3.500 ракета мјесечно "искључиво против цивилног становништва и цивилне инфраструктуре", "како би се људи плашили и бежали из градова, како би Русија могла да окупира ова села и градове”, преноси украјинска агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана