Зеленски: Пут у Европу и слободу није само политички, већ идеолошки

Танјуг
Зеленски: Пут у Европу и слободу није само политички, већ идеолошки

КИЈЕВ - Украјински предсjедник Володимир Зеленски изјавио је данас да пут Украјине ка Европи није само политички и географски, већ и идеолошки.

"Тај пут се одвија у различитим правцима: харковском, купјанском, запорошком, сиверском и другим правцима. Овај пут је тежак, али ће га Украјина савладати. Јер кроз то пролазимо заједно, у сваком кутку Украјине која је, наравно, европска држава.

И која ће свакако бити мирна“, рекао је председник Зеленски у обраћању поводом Дана Устава, снимљеном дан раније у Лавову на путу од Кијева до Брисела, преноси Укринформ. Зеленски је нагласио да је пут Украјине ка Европи почео "не јуче, ни пре годину дана, ни 1991. године" и да су га трасирале различите генерације које су се бориле за независну, европску Украјину.

"Овај пут је саткан од различитих судбина, различитих путева, различитих људи.

Овај пут је пун искушења, препрека, бола који смо морали да осетимо и воље која нам омогућава да идемо напред. И то је пут којим данас иде свако од нас", рекао је председник.

Он је рекао да је Украјина сада на путу ка Европи, али да је остало још много да се уради. "Доста смо прошли, али много тога је пред нама. Када не можете да се зауставите или скренете погрешно.

Када треба да стигнемо тамо. Када морамо успешно да завршимо овај пут – пут Украјине у Европу", поручио је Зеленски. Украјина данас, 28. јуна, слави Дан Устава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана