Зеленски признао: Руске снаге напредовале у региону Харкова

Танјуг
Зеленски признао: Руске снаге напредовале у региону Харкова

КИЈЕВ - Руске снаге су напредовале 10 километара у једној области у Харковском региону, али се ситуација “стабилизовала” данас, изјавио је предсједник Украјине Володимир Зеленски, јавља РБЦ-Украјина.

-Данас су наше одбрамбене снаге „стабилизовале” Русе тамо гдје се налазе. Најдубља тачка њиховог напредовања је 10 километра - рекао је Зеленски новинарима, пренио је Ројтерс.

Он је истакао да је главни разлог који је Русима омогућио да пређу границу у правцу Харкова везан за недостатак система противваздушне одбране, који је настао због дугог чекања на помоћ партнера, пренио је Униан.нет.

Према ријечима предсједника Украјине у неким областима Руси уопште нису могли да напредују.

Зеленски је навео да су у области Харкова изграђене три линије одбране, а Руси још нису ни пришли најсложенијим од њих, зауставивши се само на првој.

-Нико није стигао до конкретне линије одбране, глупост је то што кажу. Непријатељ је стигао до прве линије - рекао је Зеленски. Он је навео да је прву и другу линију изградила војска под сталном ватром, док су трећу линију изградиле локалне власти.

-Она је најмоћнија не зато што је боља од војске, већ једноставно зато што је даље од оружја, од граната, од гранатирања - додао је председник Украјине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана