Зеленски позвао Трампа да посјети Украјину и покаже му како би окончао рат за 24 сата

Tanjug
Foto: YT

КИЈЕВ- Украјински предсједник Володимир Зеленски позвао је Доналда Трампа да посјети Украјину, након што је бивши амерички предсједник изјавио да би могао да оконча рат Русије против Украјине у року од 24 сата ако победи на изборима сљедеће године.

Зеленски је у интервјуу за Ен-Би-Си довео у питање Трампову тврдњу и позвао га да посјети Украјину како би лично видио размјере руске инвазије.

„Ако може да дође овде, требаће ми 24 минута - да, 24 минута…да објасним председнику Трампу да не може да управља овим ратом. Он не може да донесе мир због (руског председника Владимира) Путина“, рекао је Зеленски.

Зеленски је такође похвалио предсједника Џозефа Бајдена због његове посјете Украјини раније ове године, преноси Си-Ен-Ен.

„Мислим да је разумео неке детаље које можете разумети само када сте овде. Зато позивам председника Трампа”, поручио је Зеленски.

Трамп је за Си-Ен-Ен у мају тврдио да до рата не би дошло да је он био предсједник када је почела руска инвазија у пуном обиму, као и да би могао да ријеши сукоб за један дан ако буде поново изабран.

''Састаћу се са Путином. Састаћу се са Зеленским. Обојица имају слабости и имају снагу. И у року од 24 сата тај рат ће бити решен'', навео је Трамп. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана