Зеленски у Софију шаље сексолога за амбасадорку

ГС
Зеленски у Софију шаље сексолога за амбасадорку

КИЈЕВ - Олесија Илашчук нови је амбасадор Украјине у Бугарској.

Именовање хипнотизерке и "мултилевел" сексолога за дипломатског представника највишег ранга у Софији толико је било шокантно да је чак и Би-Би-Си ову вијест означио као скандал из Кијева.

Према Лондону, уочљив је њен недостатак дипломатских вјештина мада "течно говори енглески", преносе "Новости".

Владимир Зеленски је Указ о постављању хипнотизера сексолога Олесије Иваншчук за амбасадора потписао 23. децембра. 

Кијев је том приликом саопштио да "именовање долази у важном тренутку у односима између Бугарске и Украјине".

У међувремену украјинска и свјетска штампа баве се женом чије хипнотизерске моћи треба да промијене став званичне Софије према слању оружја у Украјину, мада она на својим званичним профилима засад упадљиво ћути.

"Екселенција" Олесија Илашчук је одмах по именовању на дипломатску функцију закључала свој Фејсбук налог.

Видљив је само "уводни" дио њене Фејсбук странице.

Наведено је образовно искуство које садржи сљедеће стручне области: клинички психолог, системски породични терапеут, индивидуални терапеут и сексолог-консултант. Она је, како преносе медији, објављивала ажурирања на својој страници о темама везаним за терапију и сексологију "донедавно".

Нова амбасадорка у претходном животу може се похвалити значајним искуством у продаји накита. Према украјинском информативном сајту Букинфо, Олесија Илашчук је наведена као менаџер у компанији за накит под називом Џема од 2010. до 2014. године, а до октобра 2021. тачније као њен суоснивач.

Ова компанија нашла се у центру скандала као фирма повезана са украјинским олигархом Иваном Ринжуком, који је ухапшен 2011. због прања новца и узимања мита у вриједности од четврт милиона долара.

Компанија Џема је била "главни извор" његових прихода. Полиција је тада заплијенила скоро 650.000 долара у злату и дијамантима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана