Зеленски: Партнери Украјине да одлуче како виде крај рата

Танјуг
Зеленски: Партнери Украјине да одлуче како виде крај рата

КИЈЕВ - Украјина нуди својим партнерима да одлуче како виде крај рата са Руском Федерацијом и мјесто Украјине у глобалној безбједносној архитектури, рекао је предсједник Украјине Володимир Зеленски.

"Данас сам договорио распоред преговора за недјељу дана. То су састанци, преговори са многим партнерима. Свима који могу да ојачају Украјину представићемо план наше побједе. Нудимо нашим партнерима да одлуче како виде крај овога рат и мјесто Украјине у глобалној безбједносној архитектури, као и заједничке кораке који могу да доведу до тога да је рат на путу да се заврши", поручио је он у видео обраћању.

Зеленски је напоменуо да очекује извјештај украјинског тима који тренутно ради у Вашингтону, као и извештај главнокомандујућег Оружаних снага, Олександра Сирског, истакавши да је ситуација посебно тешка у на фронту у Доњецку, преноси Укринформ.

Како је раније саопштено, предсједник САД Џо Бајден предсједаваће следећим састанком Контакт групе за одбрану Украјине у формату Рамштајн, који ће се одржати 12. октобра у Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана