Зеленски: Чинимо све да ојачамо заштиту украјинског неба

Танјуг
Зеленски: Чинимо све да ојачамо заштиту украјинског неба

КИЈЕВ - Предсједник Украјине Володимир Зеленски изјавио је данас да је тренутно најважније повећати капацитете да заштити украјински ваздушни простор.

"Ми чинимо све у овом циљу. Ако се може постићи тако значајан резултат у одбрани од Шахеда, онда је то очигледан доказ да можемо бити јачи и у одбрани од ракета и у одбрани од руских војних авиона", нагласио је Зеленски у вечерашњем видео обраћању, преноси Укринформ.

Према његовим ријечима, све зависи од наоружања у рукама украјинских војника, због чега су неопходни поуздани системи ПВО и довољан домет  наоружања.

"Руски терор мора да изгуби сваки пут када окупатор покуша да поремети живот у Украјини. То није само наша безбједност. Ово је безбједност свих блиских Русији. Наставићемо да радимо са нашим партнерима и снабдевамо Украјину оним што је неопходно за нашу одбрану, да производимо заједнички неопходно оружје. То је заједничка заштита свих у Европи, свих у свијету који цијене живот", нагласио је он.

Зеленски је рекао и да украјинска страна припрема нове безбједносне споразуме споразуме на мултилатералном нивоу са партнерским земљама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана