Због смртоносног вируса хитно евакуисани путници!

Танјуг
Због смртоносног вируса хитно евакуисани путници!

ХАМБУР - Полиција у Хамбургу наредила је хитну евакуацију воза који је стигао из Франкфурта због сумње да су двије особе у композицији заражене марбург вирусом, пренијели су данас њемачки медији.

Путници су се забринули због тога што су један студент и његова дјевојка имали симптоме који су личили на тешку прехладу, преноси портал Тагешау.

Полиција је одмах реаговала евакуацијом воза и затварањем два жељезничка колосјека на хамбуршкој станици, а ускоро су на мјесто догађаја дошли и ватрогасци како би пружили додатну подршку.

Како преноси дневник Билд, 26-годишњи студент медицине је у Њемачку стигао из Руанде, гдје је био у контакту с пацијентом заражим вирусом марбург.

Ова источноафричка земља се тренутно бори с великим бројем случајева заразе овим вирусом и према подацима министарства здравства Руанде, само прошле недјеље је осам особа преминуло од овог вируса.

Свјетска здравствена организација наводи да Марбург вирус изазива грозницу са симптомима који укључују грчење мишића, крваво повраћање и дијареју, стопа смртности може достићи и до 88 одсто, а вирус се преноси контактом са тјелесним течностима заражених особа.

Студент из Руанде и његова дјевојка су пребачени у болницу специјализовану за тропске болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана