Због рестрикција: Парламенту Гане искључена струја усред предсједниковог говора

GS
Foto: Happy Ghana

АКРА - Предсједников говор у парламенту Гане прекинут је рестрикцијом струје, а електродистрибуција те афричке земље била је приморана на такав потез због дуговања које износи 23 милиона цеда, односно 1,8 милиона долара.

Локални медији приказали су видео-снимак унутар зграде парламента на ком се чују посланици који вичу "думсор, думсор", што на локалном аканском језику значи "нестанак струје", преноси ББЦ.

Неколико минута касније укључио се помоћни генератор па су се свјетла поново упалила у главној сали. Други дијелови зграде, међутим, остали су без струје.

Због нестанка струје, неколико посланика и особља остало је заробљено у лифту.

Портпарол електродистрибуције Вилијам Боатенг рекао је за Реутерс да су се одлучили на гашење струје јер се парламент оглушио о упозорења.

Струја је поново пуштена након што је парламент платио више од половине дуга и обећао да ће регулисати остатак до краја недјеље, рекао је Боатенг.

Финансијски челник парламента Ебенезер Ахума Ђиетрор демантовао је да парламент дугује суму коју је навела електродистрибуција, преноси РТС.

Према његовим ријечима, компанија није забиљежила недавну уплату, а да парламент сад дугује око 950.000 долара.

Електродистрибуција Гане се суочава са великим финансијским тешкоћама и често се одлучује за прекид снабдијевања дужника.

"Рестрикције су све дужнике. Ко год не плати биће искључен", истакао је Боатенг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана