Због пропалестинских протеста каснила додјела Оскара, многи морали пјешке на церемонију

Танјуг
Због пропалестинских протеста каснила додјела Оскара, многи морали пјешке на церемонију

ЛОС АНЂЕЛЕС - Током церемоније додјеле награда Оскар одржани су пропалестински протести који су блокирали саобраћај на Хајленд Авенији и присилили многе да уместо колима стигну пјешке до зграде гдје се одржала додјела.

Сама церемонија почела је са неколико минута закашњења, а демонстранти су потпуно зауставили саобраћај на раскрсници Сансет и Хајленд авеније на више од 30 минута, преноси Холивуд рипортер.

Демонстранти су захтијевали на тренутни и трајни прекид ватре у рату између Израела и Хамаса, а носили су традиционалне палестинске мараме на глави (кефије), махали палестинским заставама и узвикивали "срамота" људима обученим у смокинге и вечерње хаљине.

Узвикивали су и "Примирје одмах!", док је један демонстрант бацио црвену фарбу на мушко одијело док је покушавао да дође на церемонију.

Протест су организовале пропалестинске групе, укључујући "Писци против рата у Гази", "Филмски радници за Палестину" и "САГ-АФТРА за Примирје", чији је циљ био да скрену пажњу на дешавања у појасу газе.

Организатор и глумац САГ-АФТРА за Примирје Амин Ел Гамал рекао је за ТХР да су се планови за протест радили дуго, прије свега због незадовољства одговором филмске индустрије на инвазију.

Полицијска управа Лос Анђелеса објавила је у недјељу тактичко упозорење широм града као одговор на протесте, којим су грађани обавијештени да не долазе у тај дио града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана