Завршена израелска операција на Западној обали: 12 убијених, 25 рањених

Танјуг
Завршена израелска операција на Западној обали: 12 убијених, 25 рањених

РАМАЛА - Израелска војска саопштила је данас да је завршила дводневну операцију на Западној обали, у којој је убијено 12, а рањено 25 Палестинаца, према подацима палестинског Министарства здравља.

У израелском нападу на Џенин, убијено је најмање седморо људи, међу којима су хирург и наставник, саопштиле су у уторак палестинске власти.

Ефекти израелског рата у Гази шире се у региону, а данас је ракета пала у Црвено море, али штете није било, преноси АП. Либански медији извијестили су данас да је у израелском нападу дроном убијена једна особа, а да су рањена три ученика.

Више од 400 људи је убијено у Либану од када су Израел и Хезболах почели да размењују ватру дан након што је отпочео сукоб у Гази. Министарство здравља у Гази саопштило је да је од почетка израелске агресије убијено најмање 35.700 Палестинаца, а рањено више од 79.000. Према информацијама УН, 900.000 људи било је приморано да побегне из града Рафе откако је Израел покренуо офанзиву на тај град.

Израел је започео свој рат у Гази након Хамасовог напада 7. октобра у којем су милитанти упали у јужни Израел, убили око 1.200 људи и отели око 250.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана