Затворен ваздушни простор изнад Молдавије, отказани сви летови

ГС
Foto: Илустрација

КИШИЊЕВ - Ваздушни простор изнад Молдавије је затворен, а сви летови су отказани, саопштила је данас прес служба молдавске авио компаније Ер Молдова.

''У овом тренутку ваздушни простор Молдавије је затворен, чекамо поновни наставак летова. Распоред летова за данас претрпиће измjене'', саопштила је компанија на својој Фејсбук страници.

Међународни аеродром Кишињев потврдио је да су сви летови отказани, али није било додатних информација, преноси руска новинска агенција РИА.

Претходно је предсједница Молдавије Маја Санду рекла да се у земљи врше припреме за покушаје промјене уставног поретка, укључујући и учешће диверзаната са војном обуком који су намјеравали да нападну неке владине зграде.

Санду је оптужила бројне опозиционе снаге за покушај саботаже, укључујући и странку Шор, и позвала парламент да што прије усвоји законе који би омогућили тужилаштву и Служби за информисање и безбједност да се носе са релевантним ризицима.

Руско Министарство спољних послова је истакло да њене тврдње о наводној умјешаности Русије у ове активности нису тачне и апсолутно су неосноване и непоткријепљене. Према ријечима портпаролке Министарства спољних послова Марије Захарове, Кијев је ову информацију лансирао како би увукао Кишињев у конфронтацију са Москвом и скренуо пажњу грађана Молдавије са унутрашњих проблема. 

Она је такође позвала Молдавију да покаже државнички дух, да не подлеже провокацијама споља и да се руководи прије свега интересима грађана сопствене земље, као и да разуме предности стабилних пријатељских односа са Русијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана