Зашто Обама није подржао Харисову?

Танјуг
Зашто Обама није подржао Харисову?

ВАШИНГТОН - Бивши предсједник Сједињених Америчких Држава Барак Обама није подржао предсједничку кандидатуру потпредсједнице Камале Харис, јер сматра да она не може да побиједи републиканског кандидата Доналда Трампа, рекао је извор близак породици америчког предсједника Џоа Бајдена.

"Обама је веома узнемирен јер зна да она (Камала Харис) не може да побиједи. Он зна да је она једноставно некомпетентна. Она не може да управља нагазним минама које су испред ње", рекао је извор за "The New York Post".

Извор не полаже велике наде у телевизијску дебату између Трампа и Харис.

Након Бајденовог повлачења из трке за нови мандат у Бијелој кући, Обама је желио да сенатор Аризоне и бивши астронаут Марк Кели буде кандидат на националној конвенцији Демократске странке у августу.

Бивши гувернер Илиноиса Род Благојевич, који је сада Трампов присталица, рекао је јуче за "The Wall Street Journal" да је Обама био кључан за избацивање Бајдена из предсjедничке трке.

"То (Бајденова оставка) не би могло да се деси без њега (Обаме)", рекао је Благојевич за "The New York Post".

Како је наведено, Обама је убjеђивао Бајдена да се не кандидује за предсjедника 2016, како би дозволио бившој државној секретарки Хилари Клинтон да постане предсjедница.

Очекује се да ће Харис у августу и званично бити проглашена предсjедничким кандидатом Демократске партије, а подржали су је Бајден, бивши предсjедник Бил Клинтон и Хилари Клинтон, као и бивша предсjедница Представничког дома Ненси Пелоси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана