Зашто је Илон Маск назвао бившег шкотског премијера „супер расистичком пропалицом

Танјуг
Зашто је Илон Маск назвао бившег шкотског премијера „супер расистичком пропалицом

ЛОНДОН - Милијардер Илон Маск изазвао је данас бившег шкотског премијера Хамзу Јусафа да га тужи након што га је назвао "супер расистичком пропалицом".

Спор између њих двојице се продубљује на друштвеној мрежи Икс, преноси британски Телеграф.

Након што се Јусаф огласио чланком у Сандеј Мејлу у којем је навео да разматра све опције, укључујући одлазак на суд, Маск је то прокоментарисао следећим ријечима: "Само напријед, уљепшај ми дан!“.

Јусаф је реаговао на Маскове изјаве у којима га је власник мреже X назвао "супер, супер расистом" и рекао да он "презире све бијелце".

Маскови коментари су одговор на раније нападе Јусафа који га је описао као "једног од најопаснијих људи на планети" и оптужио да покушава да изазове грађанске ратове у Европи.

Маскови напади на Јусафа надовезују се на његов говор од прије три године у којем је изјавио да су многе личности у шкотском јавном животу бијелци. То је милијардеру дало повод да га прозове као супер расисту.

Јусафов адвокат изјавио је да је Маск својим запаљивим, неистинитим и неприхватљивим изјавама нацртао мету на челу бившег шкотског премијера.

Јусаф је данас на платформи X написао да га "Маскове милијарде неће спријечити да помене његову подршку екстремној десници", као и да разматра могућност покретања судског поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана