Заплијењен кокаин вриједан 2,6 милијарди евра

Срна
Заплијењен кокаин вриједан 2,6 милијарди евра

БЕРЛИН - Њемачки истражиоци саопштили су да су заплијенили кокаин у вриједности од 2,6 милијарди евра на неколико контејнерских бродова и ухапсили седам особа.

Тужиоци у граду Диселдорфу саопштили су да су прошле године заплијенили 35,5 тона кокаина након дојаве од колумбијских власти.

Они су додали су да су пронашли 25 тона кокаина у луци сјеверног града Хамбурга, још осам тона у холандској луци Ротердам и готово три тоне у Колумбији. Дрога је била сакривена међу поврћем и воћем.

Ово је највећа пљенидба дроге икада у акцији њемачких власти, пренио је АП.

Осумњичени су доби између 30 и 54 године, а ухапшени су током посљедњих неколико седмица.

Међу њима су њемачки, азербејџански, бугарски, марокански, турски и украјински држављани, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Њихови идентитети нису објављени, у складу са њемачким прописима о приватности.

"Конкретно, осумњичени се терете да су, у периоду од априла до септембра 2023. године, са другим за сада непознатим саучесницима који су наводно боравили у Турској, преко лажних компанија основаних у ту сврху, организовали транспорт десет поморских контејнера са већим количинама кокаина из Латинске Америке у Европу", наводи се у саопштењу тужилаштва.

Министар правде Сјеверне Рајне-Вестфалије Бенџамин Лимбах похвалио је огромну пљенидбу кокаина.

"Ово је ударац међународном организованом криминалу. То је прецизан ударац у вилицу који боли нарко босове", рекао је Лимбах на конференцији за новинаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана