Западни медији пишу о Путиновој побједи на самиту БРИКС-a: Москва далеко од изолације

Срна
Foto: Танјуг/АП

КАЗАЊ- Западни медији не могу да се помире са успјехом Самита БРИКС-а у Казању, а поједини чак наводе да састанак изазива забринутост у Европи и да је предсједник Русије Владимир Путин организовањем састанка постигао дипломатску побједу, преноси "РТ Балкан".

Новинска агенција "Блумберг" пише да Путин "прима лидере БРИКС-а, показујући да је далеко од изолације", што потврђује и британски "Тајмс", наводећи да Русија тиме показује да није изолована од остатка свијета.

Портал "Јуроњуз" наводи да проширени састанак БРИКС-а у Русији изазива забринутост у Европи, те да Самит чини нервозним оне који обликују политику у ЕУ.

Према писању "Форин полисија", Русија се помоћу самита бори против западних покушаја да је изолују, уз напомену да земље БРИКС-а заједно чине око 45 одсто свјетске популације и 35 одсто глобалне економије.

"Њујорк пост" истиче да је Путин постигао дипломатску побједу, примивши лидере Кине, Индије и Јужноафричке Републике на отварању самита земаља са тржиштима у развоју, које настоје да промијене равнотежу свјетског поретка у којем тренутно доминирају САД.

Британски "Дејли телеграф" наводи да "Путинов самит разоткрива претварање Запада у вези са наводном изолацијом Русије". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана