Западна обала: Израелска војска убила Палестинца

Срна
Западна обала: Израелска војска убила Палестинца

ЈЕРУСАЛИМ - Израелске трупе пуцале су и убиле данас једног Палестинца током нових немира на Западној обали, док талас насиља на тој територији не показује знаке опадања.

Израелска војска је саопштила да су њени припадници зауставили возача у Деир Нидхаму, граду западно од Рамале, да би га испитали.

У саопштењу се наводи да је мушкарац изашао из аутомобила, бацио бомбу и пуцао на војнике, који су потом отворили ватру.

Палестинско Министарство здравља потврдило је да је убијен мушкарац стар 33 године, али није објавило више детаља, пренио је АП.

Израел је прошле седмице завршио жестоку дводневну офанзиву у којој је користио авијацију и стотине војника у обрачуну против милитаната.

Послије операције у избјегличком кампу Џенин услиједило је још крвопролића, укључујући пуцњаву палестинског нападача у којој је убијен израелски војник.

Израел је од прољећа 2022. године појачао нападе на палестинска подручја као одговор на низ палестинских напада на Израелце.

Насиље је ове године интензивирано. Више од 150 Палестинаца убијено је у израелској ватри од почетка године, а најмање 26 људи убијено је у палестинским нападима на Израелце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана