Запад све дрскији у својим потезима

СРНА
Запад све дрскији у својим потезима

ВЛАДИВОСТОК - Умијешаност Запада у сукоб у Украјини није упитна и Запад већ сада постаје све дрскији са својим потезима, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Сада видимо да је Запад директно умијешан у сукоб у Украјини. Колективни Запад је буквално главни мозак и покретач војне агресије кијевског режима. Такође, Запад, као заинтересована страна, показује своју директну умијешаност у сукоб на све дрскији и отворенији начин", навела је Захарова на маргинама Источног економског форума у Владивостоку.

Она је напоменула да су не тако давно западни лидери рекли да је њихов кључни циљ у Украјини "да подрже кијевски режим на путу ка демократији".

"Међутим, Запад сада даје тако храбре и смјеле изјаве и иницијативе да се то претворило и у директну пријетњу", нагласила је Захарова.

Источни економски форум је у току у кампусу Далекоисточног федералног универзитета у Владивостоку од 3-6. септембра 2024. Главна тема Форума ове године је "Далеки исток 2030. Комбиновање снага за стварање новог потенцијала".

Пословне активности на форуму подијељене су у седам секција под називом "Нови обриси међународне сарадње", "Технологије за обезбјеђивање независности", "Систем финансијских вриједности", "Далеки исток Русије", "Људи, образовање и патриотизам", "Транспорт и логистика: нове руте" и "Мастер планови: од архитектуре до привреде", подсјећа ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана