Више од 250 тијела пронађено након упада Хамаса на музички фестивал

Танјуг
Foto: Принтскрин

ТЕЛ АВИВ- Више од 250 тијела пронађено је до сада на мјесту гдје је одржан музички фестивал на југу Израела, када је дошло до напада палестинске милитантне групе Хамас, рекао је израелским медијима портпарол ЗАКА, групе волонтера која се бави преминулима након терористичких напада и других катастрофа.

Како преноси Тајмс оф Израел, палестински милитанти упали су у суботу на музички фестивал и отворили ватру у оквиру великих напада на Израел. 

Фестивал ''Супернова'' одржан у пустињи Негев, у близини кибуца Реим, недалеко од Појаса Газе, одакле су припадници Хамаса дошли како би започели нападе. 

Представник израелске Хитне помоћи рекао је за израелски "Кан њуз" да је на фестивау било око 3.000 људи, пренио је Би-Би-Си.

Поједини преживели свједоци су за израелски Ченел 12 рекли да је све било ''као у хорор филму'' и да је трајало неколико сати.

''Угасили су свјетла и изненада, ни од куда, они (милитанти) улетели су с оружјем, отварајући ватру у свим правцима'', рекла је једна од преживјелих учесника фестивала за Ченел 12, преноси Би-Би-Си.

Додала је да је на фестивал дошло ''50 терориста у комбијима, у војним униформама''.

Према ријечима свједока, људи су покушавали да побјегну са лица мјеста, трчећи према својим возилима, али су нападачи из џипова на путу пуцали на њих и на њихова возила.

Би-Би-Си је на свом сајту објавио и снимке већег броја потпуно изгорјелих возила учесника фестивала, која су остала паркирана послије напада.  
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана