Захваљујући Зеленском некадашњи мали модни бренд утростручио зараду

ГС
Захваљујући Зеленском некадашњи мали модни бренд утростручио зараду

КИЈЕВ - Познато је да је украјински предсједник Володимир Зеленски "прославио" одјећу у маслинасто зеленој боји јер је готово увијек носи током обраћања јавности. Сада је познато колика је зарада његовог омиљеног модног бренда M-TАC.

Од почетка сукоба у Украјини, продаја робе поменутог бренда се утростручила, пренио је Форбс. Отворена је фабрика у Лавову, а производња у Кијеву је проширена - запослено је 750 кројачица које раде у три смјене. Економски стручњаци навели су да годишњи приход M-TАC-а износи око 150 милиона евра.

"Украјинска војска вјерује бренду M-TАC и бира наше производе јер нам је поузданост приоритет. Нашу одјећу носе и војници у рововима и лидери државе", наведено је на њиховој веб страници.

Компанија је основана 2005. и тада су продавали ер софт пушке и пиштоље. Тек 2014. године, када су Украјинци свргнули са власти бившег предсједника Виктора Јануковича, почели су продавати војну опрему.

Неколико M-TАC јакни, које је Зеленски потписао у мају, продате су за отприлике 110 хиљада долара на хуманитарној аукцији коју је организовала украјинска амбасада у Лондону, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана