Захарова: Зеленски довољно глуп да окриви Русију

Танјуг
Захарова: Зеленски довољно глуп да окриви Русију

МОСКВА - Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова реаговала је синоћ на видео-обраћање предсједника Украјине Володимира Зеленског, поручивши да је он једини шеф државе "који је довољно глуп" да окриви Русију за терористички напад у Москви.

-Једини шеф државе који је довољно глуп да окриви Русију за терористички напад је Зеленски. Ниједна клетва није могла да га уништи тако снажно као његова сопствена изјава којом се разоткрио -  написала је Захарова на Телеграму.

Зеленски је претходно изјавио да руски предсједник Владимир Путин "и други олош само покушавају да окриве неког другог" за терористички напад.

-Увијек користе исте методе. То смо већ видјели. Било је кућа у ваздуху, пуцњава и експлозија. И увијек окривљују друге -рекао је украјински председник.

Захарова је прокоментарисала и саопштење портпаролке Бијеле куће Карин Жан Пјер која је поручила да САД осуђују терористички напад у Москви, као и да је Исламска држава заједнички непријатељ који мора да буде поражен.

-Међутим, амерички штићеници у Кијеву кажу да је Русија извршила терористички напад. Не могу ни да се договоре око заједничке верзије - навела је Захарова.

У терористичком нападу на тржни центар "Крокус сити" у Москви, за који је одговорност преузела Исламска држава, у петак увече су убијене 133 особе, а више од 140 је повријеђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана