Захарова: Завјера МОК и Украјине да руски спортисти не учествују на ОИ

Танјуг
Foto: Илустрација

МОСКВА - Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова оптужила је данас председника Међународног олимпијског комитета (МОК) Томаса Баха да је учествовао у ''завјери'' са Украјином како би се руски најбољи спортисти искључили из учешћа на предстојећим Олимпијским играма у Паризу.

''Томас Бах је ушао у политичко-административну и, по свему судећи, злочиначку завјеру са једном одређеном страном да искључи јаке спортске такмичаре из међународних такмичења. Однос предсједника МОК-а Баха са Националним олимпијским комитетом Украјине и његовим званичницима, као и прихватање 'захтјева за праћење руских спортиста' требало би да буду предмет темељне истраге'', написала је Захарова на Телеграму.

Она је то саопштила након што су двојица руских шаљивџија, познати као Вован и Лексус, објавила снимак разговора са Бахом, у којем он вјерује да наводно разговара са спортским званичником из Африке, и када каже да је МОК успоставио посебан панел за праћење медија и интернета и постарао се да спортиси који отворено подржавају руску владу не могу да учествују на играма, пренио је Ројтерс.

''Понудили смо и украјинској страни, не само да смо понудили, већ смо их замолили, да нам доставе своја сазнања о понашању руских спортиста или званичника'', каже Бах на том снимку.

''Овакви закулисни споразуми, засновани на старој њемачкој традицији осуђивања, из нове перспективе наглашавају допинг скандал који су надували ти исти Њемци, њемачки 'истражитељи', и који је многе руске спортисте неправедно избацио из спортске рутине'', навела је Захарова.

Она је оцијенила разговор Баха са шаљивџијама ''афером Вотергејт'' за МОК и Баха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана