Захарова захвалила антифашистима на спречавању почасти СС официрима

гс
Захарова захвалила антифашистима на спречавању почасти СС официрима

МОСКВА - Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова реаговала је на поништавање одлуке њемачког Министарства одбране о укључивању бивших нациста у списак поштованих војних лица, захваливши се свим антифашистима који нису остали по страни.

- Након критика, њемачко Министарство одбране поништило је уврштавање бивших нациста на листу поштованих војних лица. Захваљујем се свим антифашистима који нису стајали по страни и отворено говорили са принципијелном оцјеном, написала је Захарова на Телеграму.

Раније су бројни њемачки медији објавили изводе из интерне поште генерал-потпуковника Каја Роршнајдера, према којима њемачко Министарство одбране намјерава да прошири "уредбу о традицијама" састављену 2018. године, којом се регулише "култура сјећања" у њемачким трупама.

Представник њемачког Министарства одбране Арне Колац потврдио је да декретом први пут намјеравају да почну да поштују, упоредо са учесницима отпора нацистичком режиму, успомену на неке припаднике Вермахта, који су послије пада Трећег рајха учествовали у изградњи нове њемачке војске и отворено се удаљили од своје прошлости, пишу РИА Новости.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана