Захарова: Тражимо објективност и спречавање катастрофе!

Агенције
Захарова: Тражимо објективност и спречавање катастрофе!

МОСКВА - Русија након посјете генералног директора Међународне агенције за атомску енергију /ИАЕА/ Рафаела Гросија електрани Курск жели много објективније и јасније изражен став те агенције, рекла је данас портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

Гроси је јуче посјетио нуклеарну електрану Курск на позив руског предсједника Владимира Путина услед борби у истоименом региону. Он је након посјете изјавио да је неприхватљив било какав удар на електрану без обзира на локацију.

- Видјели смо процјене и рад структура ИАЕА, али сваки пут тражимо објективније и јасније изражавање њиховог става, не у корист наше земље и потврде нашег става већ у корист чињеница са одређеним циљем, а то је осигурање безбједности и спречавање развоја сценарија на путу ка катастрофи ка чему нас гура Кијев, нагласила је Захарова.

Према њеним ријечима, Русија, руско Министарство спољних послова и руска државна нуклеарна корпорација „Росатом“ одржавају контакт са ИАЕА и редовно шаљу потребну документацију којом се разјашњавају и најмање промјене око руских атомских центарала и постројења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана