Захарова: Самит НАТО у Виљнусу "живописна представа"

Танјуг
Захарова: Самит НАТО у Виљнусу "живописна представа"

МОСКВА - На предстојећем самиту НАТО-а у Виљнусу биће приређен живописан перформанс у знак подршке Украјини, изјавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

-У најгорој традицији западних манипулација и са јавношћу и са својим штићеницима, биће приређена живописна представа - рекла је Захарова у емисији Big Game на Првом каналу, коментаришући самит у Виљнусу, преноси РИА новости.

-У току је масовна оркестрирана обука, министри финске владе снимају соло за виолончело у знак подршке Украјини - рекла је она, преноси РИА новости.

Захарова је напоменула да се уочи самита најављују нове испоруке помоћи Украјини и предузимају различити ПР потези, како би се приказало одређено стање „кијевског режима на површини“.

Самит НАТО-а биће одржан од 11. до 12. јула у Виљнусу и окупиће лидере свих земаља Алијансе, укључујући предсједника САД Џоа Бајдена. Раније је амерички савјетник за националну безбједност Џејк Саливен рекао да Украјина неће постати чланица НАТО-а на предстојећем самиту.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је 19. јуна да на самиту у Виљнусу савезници неће разговарати о званичном позиву Украјини за приступање том војном савезу, већ ће се консултовати о томе које одлуке могу приближити Кијев чланству у НАТО.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана