Захарова: Руске дипломате нико неће изоловати

Танјуг
Захарова: Руске дипломате нико неће изоловати

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова поручила је данас да руске дипломате нико неће изоловати, као и да је свијет уморан од незаконитих санкција и амбиције "уске групе западних режима".

"Крвава збрка, запамтите: нико неће изоловати руске дипломате. Свијет је уморан од угњетавања незаконитих санкција и болних амбиција уске групе западних режима", написала је Захарова на Телеграм каналу, коментаришући изјаву украјинског министра спољних послова Дмитрија Кулебе да "треба изоловати руске дипломате у западним престоницама и међународним организацијама".

Захарова је нагласила да Русија има велике планове за председавање БРИКС-ом ове године, а како је додала, поред међународних активности у иностранству, Русија ће и на својој територији одржавати значајне скупове, преноси ТАСС. 

„Што се тиче међународних организација, ми не само да ћемо бранити своју позицију у њима, већ ћемо се и борити да сачувамо слово и дух ових структура, које су данас подложне варварском нападу западних либералних диктатура“, додала је Захарова.

Она је навела да ће Русија развијати билатералне односе „са свима који поштују принципе међународног права и спремни су на равноправну и обострано корисну сарадњу“.

Раније је Кулеба, у саопштењу објављеном на сајту украјинског Министарства спољних послова, затражио од страних држава да предузму „скуп мјера“, укључујући „убрзавање снабдијевања додатним системима противваздушне одбране, борбених дронова свих врста, ракета дугог домета, доношење одлуке о преносу замрзнуте руске имовине за потребе Украјине и прекид контаката са руским дипломатама у релевантним престоницама и међународним организацијама“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана