Захарова: Прећуткују крвави Васкрс у Београду

B92
Захарова: Прећуткују крвави Васкрс у Београду

Бомбардовање Београда 1944. године је само једна у низу многобројних историјских чињеница које свjедоче против Запада, рекла је Марија Захарова.

Портпаролка руског Министарства спољних послова је током данашањег брифинга истакла и да је бомбардовање српске престонице доказ против моралног права Запада да некоме диктира своју вољу.

Овогодишњи празник Васкрсења Христовог подсјетио је на бројне неизречене чињенице које Британци и Американци успјешно прећуткују - бомбардовање Београда 16. и 17. априла 1944. године које је извела британска и америчка авијација, истакла је Захарова.

"Бомбардовање су назвали 'војном нуждом', а заправо су урачунали значај Београда као важног индустријског центра и транспортног чворишта", истакла је она.

Руска званичница је додала да су агресори занемарили чињеницу да је бомбардовање извршено на најсветлији хришћански празник Ускрс, те да је бомбардовање престонице почело за време празничне литургије, преноси РТ.

"Бомбе су падале по целом граду без правила и реда, страдало је много цивила, уништене су многе историјске грађевине", истакла је Захарова.

У колективној свести Срба, крвави Ускрс представља још једну потврду нехуманог наличја Запада, који се не либи да удари по мирном становништву како би испунио своје циљеве, закључила је Захарова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана