Захарова: Позивамо да се осуде провокације Кијева

Танјуг
Захарова: Позивамо да се осуде провокације Кијева

МОСКВА - Руско Министарство спољних послова позвало је међународне организације, посебно УН и Међународну агенцију за атомску енергију (ИАЕА), да осуде провокације за које се вјерује да Кијев припрема против руских нуклеарних електрана.

-Пристигле информације указују да је кијевски режим започео припреме за напад на нуклеарну електрану „Курск“. Позивамо међународне организације, посебно УН и ИАЕА, да одмах осуде провокативне акције које припрема кијевски режим и да спријече нарушавање безбједности нуклеарне електране „Курск“, што би могло да резултира катастрофом великих размјера у Европи -  рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Према њеним ријечима, ови кораци не само да директно угрожавају нуклеарне електране већ и поткопавају постулате ИАЕА о нуклеарној безбједности, како их је артикулисао њен шеф Рафаел Гроси 2022. године.

-Цијела међународна заједница мора да схвати опасност коју неонацистички режим у Кијеву представља за европски континент. Потребно се заједничким напорима одлучно супротставити покушајима застрашивања и терорисања читавих региона и међународне заједнице у цјелини - додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана