Захарова: Није било никаквих преговора Лаврова са америчким званичницима

Танјуг
Захарова: Није било никаквих преговора Лаврова са америчким званичницима

МОСКВА- Информације о „тајним разговорима“ Москве са америчким бившим званичницима су лаж и манипулација америчких власти, а састанци са политиколозима се не могу сматрати преговорима, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова .

Она је на свом Телеграм каналу написала да се не разговара о мировном плану за Украјину.

"На руским телеграм каналима и страним медијима већ други дан се појављује лаж о наводним преговорима између (шефа руске дипломатије Сергеја) Лаврова и бивших америчких званичника у Сједињеним Америчким Државама у априлу ове године. Упркос нашем порицању, портпарол Бијеле куће за националну безбједност Џон Кирби потврдио је за ЦБС да је група бивших америчких званичника покушала да успостави незванични канал комуникације са Москвом", написала је Захарова на Телеграму и поручила да је то лаж и манипулација.

"Понављам, министар спољних послова Русије у априлу није водио никакве 'тајне" преговоре са америчким 'званичницима'. Ни јавне, такође", поручила је портпаролка руског министарства. 

Она је додала да америчка страна покушава да представи као „састанак“  једну од обичних дискусија са политиколозима и јавним личностима, које шеф руске делегације редовно одржава на маргинама међународних посјета и догађаја у Уједињеним нацијама.

"Можда је ријеч о састанку са члановима америчког Савјета за спољне послове 24. априла, којим тренутно председава Ричард Хас. Ни он ни Чарлс Купчан и Томас Грејем, који се помињу у извештајима америчке штампе, немају функције извршној власти Сједињених Америчких Држава", навела је Захарова.

Раније је Ен-Би-Си, позивајући се на неименоване изворе, известио да су бивши амерички званичници наводно водили тајне разговоре са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом у априлу како би поставили основу за преговоре о окончању сукоба у Украјини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана