Захарова: НАТО директно умијешан у сукоб у Украјини

Срна
Foto: РИА Новости

МОСКВА - Планови НАТО-а за координацију испоруке оружја Кијеву показују директну умијешаност Алијансе у сукоб, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

”Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је рекао нешто значајно. Он је јасно ставио до знања да ће се сада питања пружања војне помоћи Кијеву разматрати не само у оквиру Рамштајна, већ и на састанцима Савјета НАТО-Украјина”, навела је Захарова.

Према њеним ријечима, Алијанса је усљед проблема са испорукама помоћи из САД и ЕУ, ријешена да преузме улогу координације испоруке оружја украјинским властима.

“Чини се да је НАТО веома отворен по питању свог директног учешћа у сукобу”, истакла је Захарова.

Она је подсјетила да је у сриједу, 14. фебруара, у сједишту Алијансе у Бриселу одржан 19. састанак Контактне групе за одбрану Украјине у оквиру Рамштајна.

“Украјински министар одбране Рустем Умеров је, након објављених резултата састанка, обавијестио о покретању коалиције о жпротивваздушној одбраниж коју предводе НЈемачка, Француска и САД, којој се придружило 15 земаља. Укупно 20 земаља приступило је жкоалицији за уклањање минаж”, додала је Захарова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана