Захарова: Москва нема повјерења у Кијев по питању могућих преговора

Танјуг
Foto: Танјуг

МОСКВА - Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова оцијенила је данас да се не може вјеровати изјавама украјинског лидера Володимира Зеленског о могућим преговорима са Русијом о “некаквом мировном плану”.

“Нико нема повјерења у њега. Сви одлично разумију да је то човјек који може да изврне било шта, који може да лаже, који може да одбије све, јер је чак напустио свој народ, буквално бацајући грађане Украјине на жртвени олтар”, рекла је Захарова на брифингу за новинаре, преноси ТАСС.

Она је скренула пажњу на чињеницу да до сада “нико ништа није урадио – ни Зеленски, ни његова администрација или друге гране власти, ни западни покровитељи са циљем да се укине закон који забрањује Украјини да преговара са Русијом”.

“Чујемо много ријечи, али не видимо никаква дела у принципу, осим што Зеленски наставља да се обрачунава са грађанима Украјине”, истакла је Захарова.

Она је навела да не искључује могућност да су Зеленски и његови “покровитељи” одлучили да учине још један покушај “да промовишу такозвану формулу мира, коју безуспјешно покушавају да наметну и да под лажним изговорима увуку што више земаља у расправу о тој формули”.

“Нема ничег новог у намјери кијевског режима и његових западних покровитеља да се рехабилитују за неуспјели самит мира. Схватамо да ће се ови покушаји наставити, у жељи да се наметне ћорсокак широком спектру земаља”, упозорила је Захарова.

Како је оцијнила, неочекивана “усаглашеност” Зеленског по питању могућих мировних преговора са Русијом “може бити повезана и са изборном ситуацијом у Сједињеним Америчким Државама”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана