Захарова: МКС да оцијени изјаву Буша да је мисија Украјине - "Убити што више Руса"

Срна
Захарова: МКС да оцијени изјаву Буша да је мисија Украјине - "Убити што више Руса"

МОСКВА - Портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова позвала је Међународни кривични суд /МКС/ да оцијени недавну изјаву бившег америчког предсједника Џорџа Буша млађег да је мисија Украјине "убити што више Руса".

"Буш млађи, који је напао Ирак и казнио законитог лидера те земље, недавно је изјавио да је мисија Украјине - убити што више Руса. Шта о томе мисли Међународни кривични суд", написала је Захарова на свом "Телеграм" каналу.

Захарова је објавила дио из интервјуа бившег америчког државног секретара Мадлен Олбрајт из 1996. године, у којем је новинар пита шта мисли да ли су оправдана дејства Америке у Ираку, с обзиром на посљедице за ту земљу, наводећи информације да је од санкција против Ирака погинуло више од пола милиона дјеце, више него у Хирошими.

Олбрајтова је на то одговорила - "Мислим да је то веома сложен избор. Али ми то сматрамо оправданим".

Захарова указује да је то било за вријеме владавине Џорџа Буша старијег, који није међу живима, док његов син каже да је мисија Украјине "убити што више Руса".

Међународни кривични суд недавно је издао налог за хапшење руског предсједника Владимира Путина и руског комесара за права дјеце Марије Лавов-Белове, које терети за "незакониту депортацију" украјинске дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана