Захарова: Макрон није свјестан оног што говори о трупама у Украјини

Танјуг
Захарова: Макрон није свјестан оног што говори о трупама у Украјини

МОСКВА - Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова поручила је данас да предсједник Француске Емануел Макрон “није свјестан онога што говори”, реагујући на његову изјаву Макрона да се “не може искључити” опција слања трупа у Украјину.

“Што се тиче изјава Емануела Макрона о потенцијалном распоређивању НАТО трупа у Украјину, стиче се снажан осјећај да француски предсједник не схвата ни шта говоре његови потчињени, ни оно што он сам каже”, написала је Захарова на Телеграму.

Она је додала да жели да “подсјети” Макрона на историју Француске.

“Априла 1945. године Берлин је бранила француска СС дивизија 'Шарлмањ' (Карло Велики) и низ других. Бранили су и сам фиреров бункер. Они су били међу последњима који су у Трећем рајху одликовани нацистичким орденом Витешког крста Гвозденог крста”, навела је Захарова.

Упитала је Макрона да ли је одлучио да организује дивизију “Шарлмањ 2” за одбрану украјинског предсједника Володимира Зеленског.

Предсједник Француске је у понедјељак, након самита европских лидера у Паризу, поручио да се, иако нема консензуса о слању трупа европских земаља у Украјину, “ништа не може искључити”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана