Захарова: Макрон мијења мишљење на пола дана

Срна
Захарова: Макрон мијења мишљење на пола дана

МОСКВА - Француски предсједник Емануел Макрон објавио је своју намјеру да ојача антитерористичку сарадњу са Русијом, али и даље наставља да Кијеву шаље средства за вршење нових терористичких напада, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

-Уколико особа наведе да је неопходна борба против тероризма и изражава спремност да том сектору ојача напоре, како је могуће да већ сутрадан објави да шаље не само хуманитарну, већ и војну помоћ и тиме омогућава онима који су и раније вршили терористички нападе технички капацитет за вршење нових удара? - упитала је Захарова.

Према њеним ријечима, Макрон мијења мишљење "на половини дана тако да га нико из његовог унутрашњег круга не може схватити шта и зашто то говори", преноси руска новинска агенција Тас.

Захарова је истакла да Русија није та која је блокирала сарадњу већ "русофобично крило НАТО и то нису чак ни чланице Алијансе које и саме трпе посљедице због тога јер немају шансу да размјењују или да се консултују о информацијама".

Она је појаснила да сличне ставове у НАТО подстичу Вашингтон и Лондон, чије власти могу да утичу на доношење одлука у ЕУ.

Макрон је претходно предложио Русији јачање сарадње у борби против тероризма након напада на концертну дворану "Крокус" 22. марта када су погинуле најмање 144 особе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана