Захарова: Изјава о нуклеарном удару на Газу покреће многа питања

Танјуг
Foto: Илустрација

МОСКВА - Изјава израелског министра Амихаја Елијахуса о могућности нуклеарног удара на Појас Газе покреће многа питања, изјавила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

Елијаху је 5. новембра изнио идеју о могућности нуклеарног напада на Појас Газе, коју је касније одбацио као "метафоричку" примједбу.

Захарова је истакла да је та примједба изазвала оштру реакцију широм свијета, преноси ТАСС.
  "То је покренуло велики број питања. Питање број један: Да ли то значи да смо чули званичну изјаву којом Израел признаје посједовање нуклеарног оружја. Сходно томе, следећи сет питања које свако има јесте: Гдје су међународне организације, укључујући Међународну агенцију за атомску енергију, гдје су инспектори?", навела је Захарова за ТВ канал Соловјев.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху суспендовао је са састанака владе на неодређено вријеме министра баштине Амихаија Елијахуа, због тога што је говорио о могућности нуклеарног напада на Газу, коју је оцијенио као "незасновану на реалности", саопштила је премијерова канцеларија.

Израел никада није јавно саопштио да спроводи нуклеарне пробе, нити је јавно потврдио да посједује нуклеарно оружје, али међународни посматрачи вјерују да посједује око 80-90 бојевих глава, наводи Гардијан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана