Захарова: Изјава Бајдена показује амерички цинизам

Танјуг
Захарова: Изјава Бајдена показује амерички цинизам

МОСКВА- Изјава америчког предсједника Џозефа Бајдена у којој је подршку Украјини и Израелу назвао "инвестицијом" показује да Вашингтон има користи од прокси ратова, а не од борби за идеје, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова истичући да су само у питању калкулације.

Бајден је у обраћању нацији, између осталог, рекао да је помоћ Украјини и Израелу "паметна инвестиција САД која ће у наредним генерацијама исплатити дивиденде за америчку безбједност".

Захарова је рекла да Бајденови коментари одају циничан приступ, подсјетивши да су некада то звали "борбом за слободу и демократију", а сада се испоставило да су у питању само калкулације.

"Тако је одувијек било, само су заваравали свијет користећи вриједности за које се Вашингтон заправо никада није залагао", рекла је Захарова.

Сумирајући прави став САД о сукобима у иностранству, Захарова је употријебила реплику из филма "Кум" - "Ништа лично, само посао".

"Ратови су традиционално били паметне инвестиције за САД јер се нису одвијали на америчком тлу и не маре за трошкове које сносе други", закључила је Захарова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана