Захарова: Чиста пљачка руске имовине

Срна
Захарова: Чиста пљачка руске имовине

МОСКВА - Украјинске власти проводе потпуну пљачку одобравањем уредбе којом се регулише продаја руске имовине заплијењене у тој земљи, изјавила је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

“Под плаштом побољшања стања у земљи, које су, иначе, сами изазвали, кијевски режим се бави еклатантном пљачком, надмашујући чак и своје западне менторе, који узалуд покушавају да смисле неку правну формулу за присвајање руске имовине”, рекла је Захарова.

Она је подсјетила да је нацистичка Њемачка активно пљачкала, одузимајући туђу имовину и богатство у европским земљама и у Совјетском Савезу, да се сада на сличан начин понаша и режим у Кијеву чији су поступци “флагрантно незаконити”.

Према њеним ријечима, Украјина је препуна корупције и западна помоћ која јој се испоручује проневјерена.

“Чак ни мали дио украдених средстава неће бити потрошен за потребе просјечних Украјинаца, који се жртвују за геополитичке амбиције Запада и похлепне тежње кијевских лидера”, нагласила је Захарова.

Украјински премијер Денис Шмигал рекао је 10. фебруара да ће украјинске власти одржати аукције за продају конфисковане руске имовине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана