Захарова: Бајден није знао ни гдје се налази ни шта прича

СРНА
Захарова: Бајден није знао ни гдје се налази ни шта прича

МОСКВА - Сви људи у САД, без обзира на то да ли су неутрални и аполитични или подржавају демократе или републиканце, питају се како човјек у таквом менталном стању управља великом земљом, нуклеарном силом која претендује на мјесто глобалног лидера и у којој они сами за себе, из неког разлога, сматрају да су држава број један, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова поводом јучерашње одлуке да се предсједник САД Џозеф Бајден повлачи из предсједничке трке.

"Како се такав човјек могао наћи на власти? То је успјех америчке демократије. Ми не знамо, и нико нам не говори како се и гдје доносе одлуке", рекла је Захарова, уз коментар да је питање и да ли је Бајден уопште прочитао саопштење о повлачењу из предсједничке трке на којем стоји његов потпис, као и да ли је информисан о таквој одлуци.

Она је истакла да разумије "зашто сада круже снимци Бајдена како пада на степеницама авиона или приликом уручивање неке награде, дипломе", и подсјетила да, посматрајући историју, је било доста владара са физичким инвалидитетом - урођеним или стеченим.

"Одличан примјер је Рузвелт. И према томе се треба односити без подсмјевања. Али, овдје се ради о другој ствари. Суштина је, прије свега, у његовом менталном стању", објаснила је Захарова.

Према њеним ријечима, "главни фокус би сада требало да буде не на његовој физичкој кондицији, већ на ужасавајућој количини злочина његовог тима док су били на власти", будући да Бајден није могао да схвати ни гдје се налази, шта прича, нити је схватао "злочиначке одлуке које су се тицале цијелог свијета, а које су за њега доносили људи које не видимо нити знамо ко су".

"И као што данас нико не зна да ли је он прочитао, да ли је упознат са папиром који је објављен (о повлачењу из предсједничке трке), исто тако не постоји ниједан човјек на нашој планети који би могао са сигурношћу од сто одсто да каже да те милијарде, та огромна количина оружја која се без контроле слала у Украјину - да је све те одлуке Бајден доносио сам, при здравој памети, схватајући посљедице. Не постоји ни један човјек који би могао рећи: 'Да, он је то радио и разумио шта се дешава'", поручила је Захарова. 

Наводи да би на то требало да се обрати пажња, а не на смијешне фотографије падова, или на Бајденове лапсусе.

"Фокус треба да буде на злочинима који су извршени за вријеме његовог мандата - на неконтролисаној испоруци оружја, претварању једне европске земље у терористичку државу са терористичким режимом, на колапсу привреде земаља ЕУ, неконтролисаним миграцијама, бескрајним политичким махинацијама, и угрожавању опстанка држава Блиског истока", поручила је портпаролка Министарства спољних послова, преноси РТ Балкан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана